Plexiglas wandpaneel

Plexiglas schilderijen zijn de perfecte manier om je huis of kantoor een stijlvolle en moderne uitstraling te geven. Deze schilderijen zijn gemaakt van hoogwaardig plexiglas, wat zorgt voor een heldere en levendige weergave van de afbeelding. Bovendien bieden plexiglas schilderijen tal van voordelen ten opzichte van traditionele schilderijen op canvas of papier.

De voordelen van een plexiglas schilderij

Een van de grootste voordelen van plexiglas schilderijen is hun duurzaamheid. Omdat plexiglas veel sterker is dan glas, is het veel minder kwetsbaar voor breuk en barstjes. Hierdoor zijn plexiglas schilderijen ook veel gemakkelijker te hanteren en op te hangen. Bovendien zijn ze ook nog eens veel lichter dan traditionele schilderijen, wat het ophangen nog eenvoudiger maakt.

Een ander groot voordeel van plexiglas schilderijen is dat ze UV-bestendig zijn. Hierdoor blijven de kleuren van het schilderij veel langer helder en levendig, zelfs als ze worden blootgesteld aan direct zonlicht. Dit betekent dat je jarenlang van je plexiglas schilderij kunt genieten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over verkleuring of vervaging van de kleuren.

Daarnaast zijn plexiglas schilderijen ook zeer veelzijdig in hun toepassingen. Omdat het materiaal zo sterk en duurzaam is, kunnen deze schilderijen zowel binnen als buiten worden opgehangen. Hierdoor zijn ze ideaal voor zowel woonruimtes als commerciële omgevingen, zoals restaurants, hotels, kantoren en winkels. Let wel op wanneer je plexiglas buiten willen hangen, door de spiegeling zal de print lang niet altijd goed zichtbaar zijn.

Schilderij met block-out

Bij de block-out variant van dit product wordt de achterzijde van het materiaal bedrukt met een gespiegelde full color print. Om het gewenste effect te bereiken wordt er een blockout folie op de achterkant van het materiaal aangebracht. Deze folie geeft de indruk van een print met 200% wit en dient daarnaast als extra bescherming. Op deze manier wordt de duurzaamheid en kwaliteit van het product gewaarborgd.

Meisje_Met_De_Parel_MuurWerken

Plexiglas muurcirkels, andere vormen en maten

Plexiglas schilderijen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en afbeeldingen. Van abstracte kunst tot landschappen, portretten en moderne ontwerpen, er is een plexiglas schilderij voor elk interieur. Bovendien kun je er ook voor kiezen om je eigen afbeelding of foto op plexiglas af te laten drukken, waardoor je een uniek en persoonlijk schilderij kunt creëren dat perfect bij je interieur past. Hiervoor raden we je aan even contact met ons op te nemen.

Bij MuurWerken bieden we ronde, vierkante, rechthoekige en hexagonale plexiglas schilderijen aan. Daarnaast is het mogelijk om voor een vrije vorm, ofwel contour schilderij te kiezen. Wij bieden vele maatvoeringen aan op onze website maar begrijpen als geen ander dat het soms fijner is een eigen maat te kiezen. Daarom kan je altijd contact met ons opnemen voor een eigen maat, wij produceren het graag voor je.

Specificaties van materiaal plexiglas 

Het is belangrijk om rekening te houden met de krasgevoeligheid van het materiaal. Daarnaast heeft plexiglas een relatief hoog uitzettingscoëfficiënt, wat inhoudt dat het bij wisselende temperaturen kan uitzetten of krimpen. Dit kan resulteren in een verschil van enkele millimeters per meter. Dit is dan ook de reden dat wij enkel plexiglas schilderijen met een dikte van 5mm aanbieden. Plexiglas met een dikte van 1 of 3mm trekt namelijk sneller krom.